Durant aquest curs s’ha implementat un canvi en les experiències formatives a la Plaça Mercat d’Olot introduint tallers que permeten conèixer de primera mà els productes de proximitat i qualitat que s’ofereixen al Mercat i les possibilitats de l’Aula Tast.
13 d'agost de 2024
Durant aquest curs 2023-2024, la Plaça Mercat d’Olot ha acollit més de 20 visites d’estudiants d’educació infantil, primària, ESO i cicles formatius dels centres d’Olot i d’arreu de la Garrotxa. Enguany s’ha implementat una novetat; a diferència de les darreres edicions on els i les participants feien una visita, coneixien els placers, veien un audiovisual i posaven en comú i a debat la seva experiència; aquest curs els infants i joves han portat a terme diversos tallers per conèixer de primera mà els productes de proximitat i territori que es poden trobar al Mercat d’Olot així com descobrir l’àmplia gastronomia garrotxina.
Distribuïts per edats, des de la Plaça Mercat d’Olot i Educart s’han organitzat diversos tallers. D’una banda, els infants d’i3; i4 i i5 han pogut conèixer la varietat d’aliments existents a la Plaça Mercat i, cistell en mà, han pogut adquirir els productes necessaris per fer un brou per les seves famílies amb l’ajuda de la cuina d'Anna Fuentes (Anna Dulot). En el cas de l’alumnat de 1r a 6è de primària, els participants han pogut preparar uns bons macarrons (amb carn i vegetarians) després de conèixer els productes frescos del Mercat d’Olot, les parades existents i l’Aula Tast. Pel que fa a l’alumnat d’ESO i cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, s’ha portat a terme la sessió ‘Som el que mengem?’; un taller de cuina i documental que ha aproximat els joves a les diferents parades alhora que lliurar-los les eines i claus per preparar unes tapes o uns plats 100% garrotxins.
Aquests propostes formen part dels Recursos Educatius que ofereix l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot amb la voluntat de formar els infants i joves alhora que donar a conèixer i valorar la producció agroalimentària del territori i de l’àmbit rural, els processos de transformació dels productes que s’adquireixen, els productes que s’hi elaboren, el paisatge de la zona i l’impacte que té el consum d’aquests en l’economia i tradicions del territori.